163 m jistoty došlapu s čelovkou Fenix HM65R

Je lehká, je odolná, nabízí dlouhou výdrž a svítí „dál než dohlédnete“. Taková je čelovka HM65R jejíž koupí si zároveň kupujete jistotu, že každý váš krok bude v „záři reflektorů“. Více informací nejen o tomto modelu najdete zde >>>

O vhodném doplnění souvisejícího sortimentu jsme přemýšleli poměrně dlouho a už v loňském roce jsme i po dotazech mnoha z Vás rozhodli, že to budou právě svítilny na kolo, čelovky a zkrátka vše co Vám posvítí na cestu a díky čemu Vás jen tak někdo nepřehlédne.



Náš obchod si dlouhodobě zakládá na původu a kvalitě nabízeného sortimentu, dobrými vztahy se zákazníky i dodavateli. Do našeho hledáčku se proto dostala značka Fenix (podobnost s ikonickou řadou Garminu je čistě náhodná, spojuje je jen kvalita), která patří mezi to nejlepší v daném sortimentu. 

Oslovili jsme proto přímého dovozce značky do ČR, společnost Ariga a začali domlouvat vzájemnou spolupráci. Od začátku jednání nás potěšilo, že sdílíme podobnou filosofii obchodu, která spočívá v nadšení pro daný sortiment a odborné znalosti a profesionální přístup k zákazníkům i obchodním partnerům. Kolegové ze společnosti Ariga si prodejce pro svůj sortiment pečlivě vybírají, o tom víc náš potěšilo, že jsme se ve lednu na spolupráci domluvili.


Dnes Vám představíme top model mezi čelovkami HM65R, který se hned po zahájení prodeje v našem obchodě stal jedním z nejprodávanějších. A protože naše osobní zkušenosti s tímto modelem jsou zatím okrajové, obrátili jsme se na Ondru Poskočila přímo ze společnosti Ariga, který nám vysvětlil díky čemu je tento model tak oblíbený.

Když bych se Ondro v krátkosti zeptal, co před lety přesvědčilo Vás, že přivedete na náš trh právě značku Fenix?
Jednoznačně je to kvalita zpracování, odolnost a certifikace dle normy ANSI/NEMA FL 1-2009 na základě které jsou jasně dané parametry jako je výkon, výdrž, voděodolnost a další zásadní parametry.

Co by jste vyzdvihnul jako hlavní konkurenční výhodu značky Fenix?
Určitě je to již zmíněná odolnost, kovové tělo a kvalita, která se dá jednoduše ověřit recenzemi od vojáků, kteří používali svítilny ve válce v Afghánistánu, od policistů, hasičů a záchranářů, kteří je denně využívají při práci napříč celou ČR a také servis, který zajišťujeme téměř ve 100% zdarma po celou dobu co jsou dostupné náhradní díly. 

Zaměřme se na dnes představovanou čelovku HM65R, která se prodává za cenu 2 499 Kč. Jaké výhody mi nabídne proti řekněme čelovkám v ceně 1 000 – 1 500 Kč pokud jsme rekreační běžec, neběhám žádné extrémní závody, jen se jdu proběhnou na 5 – 10 km po práci když už je venku tma?
Hlavní výhodou čelovky HM65R je její výkon a také univerzálnost. Díky dvěma reflektorům a několika režimům si vždy nastavím nejvhodnější kužel a intenzitu světla. Čelovku také mohu použít na další sportovní aktivity a například díky držáku na helmu (nutno koupit zvlášť) ji pohodlně využiju na kole. Navíc je vše potřebné součástí balení včetně akumulátoru, který by sám o sobě stál téměř 600,-.

hm65b

A teď to vezmeme z druhého úhlu pohledu. Připravuji se na závod typu Beskydská 7...
Pro extrémní závody je vhodná nejen pro svůj výkon, výdrž a odolnost vůči vodě a nárazu, ale díky jedinečnému tělu vyrobenému z magnéziové slitiny váží při svojí velikosti pouhých 147 gramů. 

Jaká je Vaše zkušenost z hlediska životnosti špičkové čelovky nebo svítilny při používání v náročných podmínkách?  
Pokud budu brát extrémní podmínky například u výsadkového praporu armády ČR v Chrudimi, tak zde vojáci používají svítilny PD35TAC i s montáží na dlouhou zbraň (tedy i při střelbě) již čtyři roky. Ultramaratonec Radek Brunner poprvé vyběhl s čelovkou HM50R již v roce 2017.

Máte nějaké doporučení, radu co se týká nastavení, používání tohoto modelu? 
Nastavení čelovky je hodně individuální a záleží na každém zákazníkovi, ale doporučím vždy dopředu odhadnout jak dlouho budu čelovku potřebovat a podle toho zvolit režim výkonu. Při vyšších režimech je potřeba počítat s ochrannou elektronikou, která postupně v malých krocích snižuje výkon.

Jak je na tom životnost akumulátoru?
Životnost akumulátoru se udává v nabíjecích cyklech. Li-ion akumulátory jsou stavěné na cca 500 nabíjecích cyklů. Po tomto počtu nabití nicméně fungují dále, jen je jejich kapacita na cca 70% a dále pak klesá. Kdybyste nabíjeli pravidelně každý týden, tak vám tedy vydrží téměř 10 let.

Na závěr ještě možná nějaká rada z hlediska údržby?
Údržba není v zásadě potřeba žádná. Pokud se o čelovku chcete opravdu starat, pak ji po použití očistěte (při extrémním zašpinění klidně pod tekoucí vodou-jen si předem zkontrolujte, že je dotažené víčko baterie a zacvaknutá záslepka nabíjecího konektoru), cca 2x za rok mázněte kapičku vazelíny na těsnící kroužek v závitu víčka baterie a pokud čelovku nebudete dlouho používat, tak uchovávejte baterii s cca 30% kapacity. 

Moc díky za odpovědi a těšíme se na další spolupráci.


  • Prodej na splátkyNabíjecí čelovka Fenix HM65R

    Nabíjecí čelovka Fenix HM65R se vyznačuje konstrukcí z lehké magnéziové slitiny, vysokou odolností proti vodě i pádu, unikátní konstrukcí se dvěma reflektory a celkovým výkonem až 1400 lumenů.