Venu 2 Plus – první Garmin hodinky s možností volání

Když Garmin představil první generaci smart hodinek řady Venu, byl to do jisté míry revoluční krok, protože to byl první model, u kterého lídr trhu sportovních GPS hodinek použil displej typu Amoled. Ten má svoje výhody v podobě velkého rozlišení s vynikajícím podáním barev. Nevýhodou je jeho vysoká energetická náročnost, zvláště v režimu „always on“, kdy displej neustále zobrazuje.

Garmin je ale firma, která ráda vytváří funkční řešení. Takže u řady Venu nabídla inteligentní možnost nastavení spotřeby energie. Díky tomu už první generace Venu při běžném použití vydržela bez problémů okolo 5 dní v režimu chytrých hodinek.

V létě 2021 představená generace Venu 2 a Venu 2S přinesla dvě velikostní verze. Větší pánskou s displejem 1,3” a menší dámskou s displejem 1,1”. Výrobce udává výdrž za ideálních podmínek v režimu smart hodinek 10 až 11 dní. Z našich zkušeností a zkušeností našich zákazníků víme, že reálná výdrž při rozumném nastavení okolo 7 dní není žádný problém.

Co nového Venu 2 Plus nabídne?

Nejedná se o hodinky s eSIM kartou, ale o hodinky umožňující volání přes Bluetooth v dosahu telefonu. Mají svůj mikrofon i reproduktor. Po krátkém seznámení s hodinkami a prvními uskutečněnými hovory mohu říci, že kvalita přenosu zvuku je velmi dobrá a tato funkce bude použitelná v místnosti i venku. Samozřejmě na rušné ulici to úplně komfortní nebude, ale to se netýká jen tohoto modelu.

Kromě samotného volání je možné využít hlasového asistenta Google Assistant nebo Siri (podmínkou reálného použití bude lokalizace těchto asistentů do ČJ) pro diktování textových zpráv.

Modelem Venu 2 Plus si Garmin ještě více vyšlápnul do teritoria výrobců zaměřujících se na chytré hodinky pro denní použití, jako je Apple nebo Samsung. Venu 2 Plus budou velmi dobře konkurovat jejich modelům v oblasti chytrých funkcí a konektivity s telefonem, nedají jim ale šanci, co se týká sportovních funkcí. Tam hraje Garmin zcela jinou ligu a konkurovat mu aktuálně může pouze Polar, ten ale zase výrazně ztrácí ve smart funkcích a má jen omezenou nabídku modelů.


pulsmetry-garmin-venu-2-plus
Chytré i sportovní funkce hodinek Garmin pro všestranné využití.

Venu 2 Plus jsou velikostně menší než Venu 2, díky tenčímu rámečku nabídnou displej o velikosti 1,3” a rozlišení 416 x 416 bodů. Nabízeny jsou pouze v jedné velikosti. K dispozici jsou tři barevná provedení.

Tělo hodinek má průměr 43,6 mm a hmotnost je 51 g. Materiál sklíčka je Gorilla Glass 3. Snadno měnitelný řemínek je použitelný pro obvod zápěstí 125–190 mm, alternativně lze dokoupit delší řemínek pro obvod zápěstí až 218 mm. Šířka řemínku je 20 mm.

Výrobce slibuje v režimu smart hodinek výdrž až 9 dní. Tato výdrž bude kromě jiných okolností ovlivněna i četností využití volání.

Samozřejmostí je služba Garmin Pay pro snadné platby a integrovaný hudební přehrávač podporující například Spotify. Kapacita paměti je až 650 skladeb.

Sportovní výbava se neliší od modelu Venu 2 / 2S a obsahuje více než 25 sportovních profilů. Jak je u Garminu zvykem, čas od času v rámci aktualizací do hodinek přidá další možnosti. Nechybí vyhodnocení VO2 Max, pokročilé sledování spánku, vynikající funkce Body Battery nebo animovaná cvičení.

 pulsmetry-garmin
Garmin již tradičně nabízí bezkonkurenční sportovní výbavu.

Pokud vám tedy dosud chyběly na trhu GPS hodinky, které nabídnou obsáhlou sportovní výbavu a zároveň je lze použít pro volání a další chytré funkce, Garmin Venu 2 Plus jsou modelem přesně pro vás. Navíc budete moci využívat perfektní aplikaci Garmin Connect, která dává všem hodinkám Garmin další rozměr.

Venu 2S Venu 2 Venu 2 Plus
Družicové systémy GPS, Glonass, Galileo GPS, Glonass, Galileo GPS, Glonass, Galileo
Displej Amoled 1,1“ / 360 x 360 bodů Amoled 1,3“ / 416 x 416 bodů Amoled 1,3“ / 416 x 416 bodů
Výdrž baterie v režimu chytrých hodinek Až 10 dní Až 11 dní Až 9 dní
Výdrž baterie v režimu GPS Až 19 hodin Až 22 hodin Až 22 hodin
Výdrž baterie v režimu GPS + přehrávání hudby Až 7 hodin Až 8 hodin Až 8 hodin
Rozměry těla hodinek 40,4 x 40,4 x 12,1 mm 45,4 x 45,4 x 12,2 mm 43,6 x 43,6 x 12,6 mm
Šířka řemínku 18 mm Šířka řemínku 20 mm Šířka řemínku 20 mm
Hmotnost 38 g 49 g 51 g