Garmin Forerunner 265 / 265s: Běhej na "plné barvy"

Stejně jako u vrcholné řady Forerunner 9XX Garmin rozšiřuje modelovou nabídku i u „dvojkové“ řady o modely Forerunner 265 a menší 265s

Zásadní změnou je nasazení kontrastního Amoled displeje s vysokým rozlišením.

Elegantnější je také vzhled a nové jsou některé funkce, které souběžně prodávaný Forerunner 255 uvedený loni nejspíš nedostane. Právě elegantnější vzhled a použitý displej bude hlavním tahákem pro uživatele, kteří dosud sportovní modely hodinek od Garminu odmítali a raději používali klasické smart hodinky jiných výrobců i přes propastný rozdíl ve sportovní výbavě.

Dalším argumentem bude výdrž baterie. Garmin totiž konkurenci „ukazuje záda“ i v tomto ohledu a to i při použití Amoled displeje.

Podle udávaných parametrů a prozatím krátkého testovaní, kdy jsem měl hodinky k dispozici jen několik dní před uvedením na trh to vypadá, že došlo k výraznému vylepšení „battery managmentu“ i proti loni uvedenému top modelu řady Epix. A ten je v tomto ohledu vůči konkurenci stále revoluční.

6 verzí ve dvou velikostech

Stejně jako u FR255 jsou k dispozici dvě velikosti. Standardní FR265 s displejem 1,3“ a řemínkem o šířce 22 mm a menší verze 265s určená pro ženy a mládež. Ta nabízí displej 1,1“ a řemínek 20 mm. Hmotnost je pouhých 39 g. Paradoxně poskytuje delší výdrž baterie než větší model. Je to dáno menším Amoled displejem. Tento typ displeje zkrátka do spotřeby hodinek promlouvá mnohem víc než úsporný transflektivní použitý u FR255. Všechny verze FR265 mají hudební přehrávač (u FR255 jsou verze s i bez přehrávače) a každé z velikostí jsou na výběr 3 barvy.

Text se připravuje ...