Historie společnosti TACX

main

Tacx® je moderní společnost zaměřená na sport a výkon. Všechna oddělení, od nákupního oddělení, přes výrobu až po návrh produktů, sdílí stejnou vášeň pro věc. Mají jediný cíl: navrhovat moderní produkty vysoké kvality, které svým vlastníkům dodávají chuť překonávat vlastní možnosti.

Z lásky k cyklistice

Společnost Tacx byla založena v roce 1957 a po celou dobu se intenzivně věnuje cyklistice. U každého důležitého rozhodnutí stojí na prvním místě láska ke sportu, a právě díky ní je dnes Tacx lídrem v oblasti inovací. Když jezdci začali volat po kvalitních dílech, společnost Tacx je začala vyrábět sama. Když jezdci potřebovali před závodem rozehřát, společnost Tacx začala vyrábět válcové trenažéry.

Když se ukázalo, že jezdci potřebují více trénovat přes zimu, společnost Tacx vytvořila cyklotrenažéry. A když bylo potřeba zvýšit efektivitu tréninku, společnost Tacx vytvořila interaktivní trenažéry. Stále platí, že se společnost Tacx snaží maximálně naplnit potřeby kolegů cyklistů, aby si mohli tento sport užívat naplno.

cyklistika

Zaměřeno na budoucnost

Tacx neustále hledí do budoucna. Společnost Tacx se nikdy nezalekla ani těch největších výzev a vždy se snažila posouvat hranice technických možností, aby dokázala vytvořit převratné produkty s nejmodernějším designem. V roce 2000 byli jednou z prvních značek, která doplnila cyklotrenažéry o počítačovou elektroniku a ukázala tak světu zcela nový způsob tréninku.

V modelu NEO Smart z roku 2015 představila značka Tacx jeden z nepřesnějších, nejrealističtějších, nejvýkonnějších a nejtišších trenažérů historie. Bez ohledu na to, co přinese budoucnost, je společnost Tacx odhodlána zůstat v čele vývoje nových, vzrušujících technologií.

budoucnost

Od roku 1957

Společnost Tacx vznikla v Nizozemsku 1. května 1957 jako malá prodejna a opravna kol. V roce 1964 pak udělala první větší krok k nové a lepší budoucnosti – začala vyrábět výfuky k mopedům. V roce 1969 prodejna kol ustoupila malé továrně, která začala vyrábět válečkové trenažéry, cyklotrenažéry a držáky kol na automobily.

Podnikání, které začalo jako malý obchod a skromný výrobce, vyrostlo do podoby globální značky, která vyvíjí a nabízí inovativní produkty pro sportovce ve více než 80 zemích.

1957

Vyrobeno v Nizozemsku

Společnost Tacx si zakládá na tom, že téměř všechny produkty si navrhuje a vyrábí sama. Díky tomu je možné bleskurychle přicházet s novými návrhy nebo vylepšeními, prověřovat je a zavádět do výroby. To znamená, že všechny fáze výroby, od forem až po konečný produkt, probíhají pod jednou střechou. I díky tomu může společnost Tacx zajistit nejvyšší kvalitu svých produktů.

nizozemsko

Pro šampiony

Podporu sportovců má Tacx v krvi. Značka Tacx je technickým partnerem řady týmů WorldTour, Pro Continental, Continental, ženských týmů, triatlonistů, krasobruslařů, cyklokrosařů i týmů horské cyklistiky.

A právě díky této úzké spolupráci s profesionálními cyklisty a federacemi (například UCI) dokáže Tacx vytvářet produkty, na které se mohou profesionálové spolehnout.

sampioni

Zdroj textu: https://www.garmin.com/cs-CZ/