JBL LIVE 460NC – pro sportovce i hudební nadšence

JBL LIVE 460NC – pro sportovce i hudební nadšence

Pokud hledáte polootevřená bezdrátová sluchátka pro poslech kdekoliv a kdykoliv, včetně tréninku, jsou JBL Live 460NC ideálním kandidátem. Navíc si skvěle rozumí s chytrými hodinkami od Garminu.

JBL Live 460NC Jsou v nejlepším slova smyslu ideálním kompromisem po všech stránkách. Katalogová cena výrobce je 3 490 Kč, což je cena více než přiměřená. Nebudou vám padat z uší ani vás v nich tlačit, jednoduše proto, že jsou přes uši :). Jejich menší velikost, relativně nízká hmotnost a skvělé provedení hlavového mostu umožňují použití i při tréninku. Samozřejmě bych s nimi neběhal intervaly nebo neabsolvoval nějaký intenzivní trénink ve 30 stupních na slunci, to zkrátka nejde. Ale na pohodové proběhnutí, turistiku a klidnější aktivity jsou sluchátka tohoto formátu velmi dobře použitelná. Komfort nošení a fixace na hlavě je příkladná a jestliže stejně jako já nejste vyznavači sluchátek „zaražených až v hlavě“, budete spokojeni.

Výbava JBL Live 460 obsahuje vše, co dnešní doba nabízí. Odfiltrovat okolní zvuky můžete pomocí aktivního potlačení hluku ANC a nebudete vnímat nic jiného než hudbu. V místech, kde je to potřeba můžete naopak využít technologii Ambient Aware, která zvýrazní okolní zvuky, abyste se mohli pohybovat bezpečně.  Funkce TalkThru sníží hlasitost hudby a zvýrazní řeč, můžete si tak popovídat, aniž byste si museli sundat sluchátka z uší. Funkce automatického přehrávání a pozastavení hudby sama pozastaví přehrávání, když si sluchátka sundáte, a pokračuje tam, kde jste přestali, když si je opět nasadíte. Při sportu je nutné tuto funkci vypnout, jelikož přeci jen dochází k jemnému pohybu sluchátek na hlavě a elektronika to vyhodnotí, že sluchátka neustále sundáváte a nasazujete. Vše lze nastavit tlačítky přímo na sluchátkách nebo v aplikaci telefonu My JBL Headphones. Při propojení s telefonem lze sluchátka použít i pro volání. Fungují jako stereo hands-free. K dispozici jsou také hlasoví asistenti. Při propojení s hudebními modely hodinek Garmin, budete kromě ovládání hlasitosti logicky odkázání pouze na tlačítka.

Největší radostí je ale zvuk. Sluchátka prostě hrají výborně. Hlasitost je dostatečná při poslechu z telefonu, tak i z hodinek Garmin. Přednes je vyvážený a dalo by se opravdu říct, že úměrně ceně audiofilský. Musíte se trochu zaposlouchat, abyste kvalitu přednesu ocenili. Není to žádný „bum cink“ efekt, který v první chvíli nadchne a za chvilku unavuje. Pokud by Vám základní nastavení frekvenční křivky nevyhovovalo, můžete v aplikaci My JBL Headphones v telefonu zvukový profil upravit.

Výdrž baterie na jedno nabití je dle výrobce až 50 hodin přehrávání bez funkce ANC a až 40 hodin, jestliže je tato funkce aktivní. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že nabíjení budete používat velmi málo. Navíc po pouhých 10 minutách nabíjení máte k dispozici až 4 hodiny přehrávání.

Sluchátka jsem testoval na těchto zařízeních: Macbook Pro, Iphone 12, Garmin Fenix6 Pro, Garmin Venu 2, Garmin Forerunner 745.

Kompatibilita s hodinkami Garmin je 100%. Nikdy jsem nenarazil ani na problém s výpadky signálu Bluetooth při pohybu levé ruky za tělo.

Osobně jsem si tato sluchátka oblíbil právě díky dobrému zvuku a příjemnému poměru ceny a výkonu. Všechna ovládací tlačítka, kterých je celkem šest jsou na pravém sluchátku, takže se občas přehmátnu, ale to se mi stává i u jiných modelů. Já bych se bez některých funkcí asi i obešel, ale v tomto ohledu jsem trochu ze staré školy. Věřím, že pokud hledáte kvalitně zpracovaná sluchátka od renomovaného výrobce za rozumnou cenu, budete spokojeni stejně jako já. Rozhodně mají mé doporučení.

Technické údaje:

Velikost měniče 40mm dynamický měnič
Napájení 5 V, 1A
Hmotnost 210 g
Typ baterie Lithium-ion polymerová (750 mAh/3,7V)
Čas nabíjení 2 hod od úplného vybití
Čas přehrávání se zapnutým BT a vypnutým ANC 50 hod
Čas přehrávání se zapnutým BT a zapnutým ANC až 40 hod
Frekvenční odezva 20Hz – 20kHz
Impedance 32 ohm
Citlivost 96dB SPL@1kHz/1mW
Maximální SPL 92dB
Citlivost mikrofonu -30dBV@1kHz/Pa
Verze Bluetooth 5.0
Verze Bluetooth profilu HFP V1.7, A2DP V1.3, AVRCP V1.6
Frekvenční rozsah Bluetooth vysílače 2.402GHz – 2.48GHz
Výkon Bluetooth vysílače <13dBm
Modulace Bluetooth vysílače GFSK, π/4 DQPSK, 8DPSK
Maximální provozní teplota 45°C