Vše o konektivitě chytrých cyklistických trenažérů Tacx

Chcete si užít realistický zážitek z jízdy na kole, i když venku zrovna prší nebo sněží? Jízdu na kole dokonale simulují cyklotrenažéry Tacx, které umožňují trénovat za každého počasí. Jednou z velkých předností těchto trenažérů na kolo je možnost propojení s cyklonavigacemi a chytrými hodinkami Garmin, ale také řadou aplikací.

Propojení chytrých trenažérů Tacx s chytrými hodinkami a cyklonavigacemi Garmin

Chytré cyklotrenažéry Tacx, například smart trenažéry z řady Tacx FluxTacx Neo, Tacx Neo 3M Smart Trainer umožňují propojení s aplikacemi třetích stran a kompatibilními zařízeními od značky Garmin, například v podobě cyklonavigací a chytrých hodinek. Ke kompatibilním fitness zařízením Garmin je možné připojit jakýkoliv chytrý trenažér s protokolem ANT+.

Proč propojit trenažér Tacx s fitness zařízeními Garmin?

Cyklonavigace a chytré hodinky Garmin dnes patří k nedílné výbavě nespočtu cyklistů, a to jak těch, kteří si užívají jízdu venku, tak i těch, kteří trénují na cyklotrenažéru. Proč?

Tato zařízení poskytují celou řadu cenných informací, díky kterým můžete při tréninku dosáhnout toho nejlepšího výkonu. Sledování klíčových dat přináší možnost získat dokonalou představu o vaší kondici i informace o tom, co udělat pro udržení nebo zlepšení aktuální úrovně výkonnosti.

Připojení cyklistických trenažérů Tacx k více aplikacím najednou

Chtěli byste trénovat na trenažéru s aplikací Tacx Training™ a mít zaznamenané všechny údaje o výkonu na svých chytrých hodinkách Garmin? Žádný problém. Chytré trenažéry Tacx umožňují připojit trenažér nebo snímač k několika zařízením najednou, a to díky takzvané duální technologii.

Vzhledem k tomu, že většina chytrých telefonů a tabletů umí přijímat pouze signál Bluetooth Smart a většina chytrých hodinek komunikuje přes ANT+, umožňuje duální technologie připojit jedno zařízení přes Bluetooth Smart a hned několik zařízení přes ANT+.

Kompatibilita smart cyklotrenažérů Tacx s aplikacemi

Všechny trenažéry Tacx Smart jsou vybaveny dvěma bezdrátovými komunikačními technologiemi, a sice zmíněnou technologií ANT+ a technologií Bluetooth. Díky nim je možné trenažéry připojit k široké škále aplikací a zařízení.

Chytré trenažéry Tacx jsou například kompatibilní s celou řadou softwarových platforem, a to včetně aplikace Tacx Training, Zwift, TrainerRoad, Rouvy, The Sufferfest, Kinomap, Fulgaz, Bkool, Road Grand Tours a dalších.

 pulsmetry-vse-o-konektivite-chytrych-cyklotrenazeru-tacx-102023-02
Realistický zážitek z jízdy na kole.

Objevte výhody aplikace Tacx Training™

Jednou z nejoblíbenějších aplikací cyklistů, kteří nedají dopustit na trenažéry Tacx, je aplikace Tacx Training™. Díky ní si můžete z pohodlí domova projet atraktivní cyklistické trasy z celého světa. Těšit se můžete na reálná videa i simulaci sklonu a povrchu trati – kombinaci, která vám umožní dosáhnout ještě reálnějšího pocitu z jízdy. Jaké jsou hlavní výhody této aplikace?

  • Kompatibilita s telefonem, tabletem i počítačem,
  • 10denní zkušební verze zdarma,
  • možnost virtuálního soupeření s přáteli, kteří jedou po stejné trati,
  • vytváření vlastních tras na základě GPS dat,
  • sledování rychlosti, výkonu, kadence a dalších dat,
  • automatické nahrávání jízd do deníku Garmin Connect.

Vylepšete svůj trenažér díky aktualizaci firmwaru

Může být váš trenažér Tacx ještě lepší než doteď? Rozhodně ano, Tacx totiž neusíná na vavřínech a neustále optimalizuje softwarové produkty, které zlepšují vlastnosti trenažérů. Ve chvíli, kdy dojde k vylepšení firmwaru, můžete chytrý trenažér aktualizovat pomocí bezplatné aplikace Tacx Training™.

TIP: Vyzkoušejte si smart cyklotrenažér Tacx na vlastní kůži

Uvažujete nad tím, že si koupíte prémiový cyklotrenažér Tacx? Navštivte naše testovací centrum Tacx v Pardubicích a otestujte trenažéry Tacx Neo Bike Plus, Tacx Neo Bike, Tacx Neo 2T, Tacx Flux S a Tacx Flux 2. Rádi vám poradíme s výběrem trenažéru i kompatibilního chytrého příslušenství Garmin, aby vše fungovalo, jak má.

Závěrem

Možnost propojit trenažér Tacx s některou z populárních aplikací, například aplikací Tacx Training™, nebo třeba s chytrými hodinkami Garmin, posouvá smart trenažéry Tacx na zcela novou úroveň. Kompatibilita s velkým množstvím zařízení a aplikací slibuje nezapomenutelný zážitek z jízdy.

 

Dále vám poradíme jaký dárek vybrat pro cyklistu. Podívejte se i na novinku v podobě špičkového cyklotrenažeru Tacx Neo 3M Smart Trainer.