Vše o chytrých hodinkách Garmin

Značka Garmin se již řadu let považuje za bezkonkurenčního lídra na trhu chytrých hodinek vhodných i pro sport. A není taky divu. Garmin obohatil svět nositelné elektroniky o desítky modelů dámských i pánských sportovních hodinek propojujících nejmodernější technologie a pokročilé funkce. V tomto článku se podíváme na to, jaká je historie značky Garmin a chybět nebudou ani tipy na nejoblíbenější chytré hodinky Garmin.

Historie a zajímavá fakta o značce Garmin

Příběh značky Garmin, která je v současnosti jednou z předních značek v oblasti sportovních a outdoorových technologií, se začal psát již v roce 1989. V této době se značka specializovala na vývoj a výrobu přístrojů pro navigaci v letectví. Netrvalo však dlouho a rozšířila své pole působnosti – začala se věnovat i automobilové navigaci nebo právě vývoji sportovních hodinek.

Jeden ze zásadních úspěchů značky Garmin je spojený s rokem 1991, kdy firma představila první ruční GPS navigační zařízení, které změnilo způsob, jak se lidé pohybují ve městě i v přírodě. A v jakém roce spatřily světlo světa první chytré hodinky Garmin? V roce 2003, kdy značka představila první modely řady Forerunner, která se obrovskému úspěchu těší dodnes. Od tohoto roku značka rozšiřuje svou nabídku chytrých pánských i dámských hodinek a neustále je díky inovacím a technologickému pokroku posouvá vpřed.

Významným milníkem pro značku Garmin byl rok 2019, kdy koupila světoznámou značku Tacx, která nabízí kvalitní cyklistické trenažéry. Díky tomuto kroku je možné chytré cyklotrenažéry propojit se zařízeními Garmin a ještě znásobit prožitek ze cvičení na cyklotrenažéru. Víte, že chytré hodinky a cyklopočítače Garmin si synchronizují naměřené informace pro ještě přesnější vyhodnocení a plánování tréninků?

pulsmetry-vse-o-chytrych-hodinkach-garmin-112023-2

Elegantní dámské chytré hodinky Garmin Venu Sq 2.

V čem jsou sportovní hodinky Garmin výjimečné?

Dlouhá historie značky jde ruku v ruce s desítkami let zkušeností a vývojem, ze kterého těží i u chytrých hodinek. Chytré hodinky Garmin tak dnes nezklamou ani nejnáročnější technologické nadšence. Základem většiny chytrých hodinek Garmin je GPS, díky které hodinky přesně zaznamenávají rychlost, vzdálenost i trasu. Řada modelů umožňuje také bezkontaktně platit díky funkci Garmin Pay. Pokud hledáte hodinky s co možná nejdelší výdrží baterie, oceníte modely se solárním nabíjením. V nabídce nechybí ani voděodolné hodinky vhodné nejen pro plavání, ale také šnorchlování.

Výhodou je i to, že Garmin kromě univerzálních sportovních hodinek nabízí i hodinky pro specifické sporty, jako je třeba golf, triatlon nebo outdoor, v nabídce nechybí ani plavecké nebo vojenské hodinky Garmin.

5 tipů na kvalitní chytré hodinky Garmin

Jak už jsme nastínili výše, aktuálně je nabídka dámských chytrých hodinek Garmin v češtině a pánských chytrých hodinek Garmin v češtině velmi bohatá a v sortimentu najdete jak hodinky pro začínající sportovce, tak i pro profesionály.

Připravili jsme si pro vás pět tipů na kvalitní hodinky Garmin v různých cenových kategoriích.

Chytré hodinky na běhání Garmin Forerunner 55

Pokud hledáte hodinky s dobrou výbavou za bezkonkurenční cenu, rozhodně by vaší pozornosti neměly ujít GPS hodinky Garmin Forerunner 55. Jedná se o lehké běžecké hodinky s jednoduchým ovládáním a optickým měřením tepu z ruky. Tyto hodinky díky jejich funkcím využijete nejen při běhu, ale také během různých dalších sportovních aktivit.

Chytré hodinky Garmin Venu Sq 2

Skvělým poměrem ceny a kvality se vyznačují elegantní chytré hodinky Garmin Venu Sq 2, jež jsou vhodné pro rekreační sporty i každodenní nošení. Tyto hodinky spojené s výdrží baterie až 11 dní v režimu chytrých hodinek vynikají podporou plateb Garmin Pay i bezplatnou nabídkou tréninků.

Garmin Forerunner 265

Co byste řekli na chytré hodinky s jasným AMOLED displejem, vestavěným hudebním přehrávačem, dotykovým a tlačítkovým ovládáním a doporučením fitness tréninků a regenerace? Zní vám to dobře? Všechny tyto benefity a ještě mnohem více přinášejí chytré hodinky Garmin Forerunner 265, které jsou vhodné i pro profesionální atletický trénink nebo triatlon.

Chytré hodinky Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Safírové sklíčko se solárním dobíjením, výdrž baterie v režimu chytrých hodinek až 14 dní, integrovaná LED svítilna, pokročilé tréninkové ukazatele a doporučení pro regeneraci. To jsou některé z předností chytrých sportovních GPS hodinek Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar, díky kterým získáte cenné informace nejen o svých sportovních aktivitách, ale také o svém zdraví. Hodinky jsou dostupné ve třech velikostech, takže jsou vhodné jak na útlá dámská zápěstí, tak i pro muže.

pulsmetry-vse-o-chytrych-hodinkach-garmin-112023-3

Robustní pánské chytré hodinky Garmin Epix Pro Gen 2 Sapphire.

Chytré hodinky Garmin Epix Pro (Gen 2) Sapphire

Není divu, že se o sportovních hodinkách Garmin Epix Pro (Gen 2) Sapphire mluví jako o tom nejlepším z nejlepšího. Jedná se o prémiové chytré GPS hodinky spojené s pokročilými funkcemi, vestavěnou LED svítilnou, zářivým AMOLED displejem i celodenním sledováním zdraví a kondice. Zmínku si rozhodně zaslouží i safírové sklíčko odolné proti poškrábání.

Ať už chcete nastartovat svou cestu za zdravým životním stylem nebo je již sport každodenní součástí vašeho života, vsaďte na špičkové chytré hodinky Garmin.